Avinor har sendt ut et varslingsbrev til flyselskapene som skal operere på norske flyplasser i sommer. For passasjerer som velger å reise med fly til utlandet på ferie, blir det å møte lange køer og mye venting når de kommer hjem.

– Vi forventer køer og tidvis svært lange ventetider på Avinors lufthavner i tiden fremover, skriver lufthavnsdirektør Stine Ramstad Westby i Avinor Oslo lufthavn i et varslingsbrev til flyselskapene, melder TV2.

Det er grensekontrollen, krav om smittevern og ikke minst koronatest med tilhørende venting på svar som i hovedtrekk vil skape lange køer.

– De største utfordringene kommer i hovedsak på Norges mest trafikkerte flyplass, Oslo lufthavn, men også på andre lufthavner med utenlandstrafikk vil det bli utfordringer, sier Ramstad Westby.

Det samme vil gjelde på en lang rekke flyplasser i Europa. På London Heathrow er det beregnet at køene kan bli opp mot fem til seks timer for å komme seg inn i landet. Eurocontrol melder at det må påberegnes lange køer på de aller fleste flyplasser i Europa, og at det kan bli forsinkelser i flytrafikken som følger av dette.

ANNONSE
Forrige artikkelNå er det bare ett år igjen!
Neste artikkelSmartlynx klar med første A321F