11. juni innviet lavprisselskapet Transavia France, som er en del av Air France-KLM-konsernet, nonstop-tjeneste fra Stockholm Arlanda til Montpellier. Nå utvider flyselskapet sitt utvalg av ruter som tilbys, og lanserer en direkte rute til Transavias hovedbase, Paris-Orly lufthavn, og starter 21. oktober.

Paris-Orly lufthavn ligger like sør for Paris, mindre enn 20 km fra sentrum. Den nye ruten vil utfylle det eksisterende tjenestespekteret fra Stockholm Arlanda til Paris-Charles de Gaulle og gjøre den franske hovedstaden enda lettere tilgjengelig.

Paris er uten tvil et av de mest populære reisemålene for svenskene, og trafikken opplevde en stabil vekst i en årrekke før pandemien. Flertallet av passasjerer var turister som stoppet i Paris, men en betydelig prosentandel fortsatte videre til andre steder. En stor andel passasjerer mellom de to byene er internasjonale reisende som ikke bor i Sverige. Stockholm er også et populært reisemål for turister, og i 2019 var franskmennene den sjette største nasjonaliteten som besøkte byen målt i internasjonale kommersielle gjestedøgn.

-Det er gledelig at nå når spredningen av coronavirus avtar, og vaksineringen fortsetter, at vi ser begynnelsen på en bedring for flyindustrien. At Transavia France etter knapt en måned med sin nye rute til Stockholm Arlanda, har valgt å investere ytterligere i det svenske markedet og øker utvalget av tilgjengelige flyreiser i det som fortsatt er vanskelig for hele bransjen, er et tegn på økt etterspørsel og en klar indikasjon på Stockholms sterke posisjon, sier Elizabeth Axtelius , direktør for luftfartsvirksomhet i Swedavia.

21. oktober lanserer Transavia France ruten Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Paris Orly Airport (ORY) . Rutetabellen gir gode muligheter for helgeturer med tre ukentlige avganger på torsdager, fredager og søndager med en Boeing 737–800 flytype.

ANNONSE
Forrige artikkelAustralia: Reduserer antall innreisende til 3000
Neste artikkelHit kan du reise fra og med i dag