Foto: Hans Olav Nyborg

Flyselskapet og reisegruppen TUI mener flertallet av passasjerene ikke vil ha kjøtt på flyreisen, ettersom de ønsker å tenke på miljøet. Derfor velger de nå å fjerne alt rødt kjøtt fra sine menyer ombord. Nå skal det kun serveres fisk, fugl eller vegetarretter.

Fra og med 1. juni fases rødt kjøtt ut av menyen på TUIs egne flyvninger. Med rødt kjøtt menes storfekjøtt, svin og lammekjøtt. Initiativet er en del av flere tiltak som iverksettes for å redusere utslipp forbundet med selskapets flyvirksomhet, eksempelvis lettere materialer ombord, samt å klimakompensere for drivstofforbruk.

–  Når vi spør våre kunder om deres holdning til bærekraft på reise kommer det frem at veldig mange ønsker å ta et bevisst valg om å spise mindre rødt kjøtt. Vi satser derfor på å gjøre andre deler av menyen, som fisk, fugl og vegetarretter enda bedre samtidig som vi fjerner muligheten til å bestille rødt kjøtt, sier Anna Kiefer, Sustainability Manager i TUI.

I henhold til internasjonale studier står storfekjøtt for 8 ganger så høyt utslipp per kg som kylling*. Å fase ut rødt kjøtt fra menyen er bare ett av flere initiativ for å sørge for mindre miljøbelastende måltider ombord. Gjennom forhåndsbestilte måltider minsker man også matsvinnet i og med at vi kun laster mat som vi vet at skal spises. Mindre mat ombord fører også til lavere totalvekt på flyet og lavere drivstofforbruk.

Så gjenstår det å se om passasjerene er i flertall når det kommer til menyen ombord hos TUI.

ANNONSE
Forrige artikkelEmirates vurderer 777X-bestilling og Dreamlinere på nytt
Neste artikkelDelta bestiller nye Airbus A220