12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Turkish ønsker større fly i flåten

Turkish Airlines vurderer nå å inngå avtale om kjøp av større fly enn dagens Boeing 777 og Airbus A340 som selskapet har som langdistansemateriale i dag.

I følge Bloomberg ønsker selskapet å se nærmere på både Airbus A380 og Boeing 747-8. Det er CEO, Temel Kotil som uttaler dette til nettstedet mandag.

Turkish Airlines har hatt en total økning i trafikken på 28 prosent så langt i 2012, det er langt over hva selskapet hadde forventet, og langt over hva den globale økningen for bransjen samlet er på.

På verdensbasis er nå selskapet godt plassert på rangering som det syvende største innen sivil lufttransport.

Kina og Afrika troner på toppen

På langdistanse flyvninger er det en flåte med 39 fly som benyttes, hvor Boeing 777b og Airbus A330 er mest benyttet. Selskapet har så langt ikke lagt inn noen ordre på hverken Boeing 787 eller Airbus A350, da ledelsen mener flyene er for små for de operasjonene hvor det er aktuelt å benytte disse.

Turkish Airlines flyr i dag til over 20 destinasjoner i Afrika, noe som igjen gir uventet stor trafikk fra det kinesiske markedet, ettersom det er svært begrenset med tilknytting fra Kina og inn i det afrikanske markedet. Samtidig håper også selskapet å øke sine operasjoner inn mot det kinesiske markedet med flere direkte ruter og økning på Shanghai og Beijing.

Det er også aktuelt å legge til fem nye destinasjoner i Kina.

 

SE VIDEOINTERVJU FRA WWW.BLOOMBERG.COM:

©COPYRIGHT BLOOMBERG
http://www.bloomberg.com/video/94403309-turkish-air-in-need-of-more-jumbo-aircraft.html

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer