Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. juli 2021.

Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning.

Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise. Reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land gjelder til 1. juli, og det kan bli forlenget. Det er for tidlig nå å si noe om hvordan smittesituasjonen vil være til sommeren.

UD skriver i en pressemelding at det ikke er et mål å fraråde reiser lengre enn nødvendig, men at det dessverre er langt unna en normalsituasjon både i Norge og internasjonalt. Utenriksdepartementet vil komme tilbake med mer informasjon om reiserådet før 1. juli. Smittetall, sykdomsbyrde og vaksinedekning i Norge og utlandet vil avgjøre hvor lenge vi skal ha det globale reiserådet.

Oppdaterte reiseråd med spørsmål og svar finner du her

ANNONSE
Forrige artikkelVil tilby gyldig reiseforsikring tross reiseråd
Neste artikkelSelskapet bak det nye supersoniske flyet AS2 konkurs