10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Airbus leverer fly nummer 100 produsert i USA

Den europeiske flyprodusenten Airbus leverte fra seg fly nummer 100 denne uken, produsert i USA. 

Tradisjonelt har de fleste fly produsert av Airbus kommet fra produksjonen i Frankrike og Tyskland, men i 2015 valgte produsenten å åpne produksjon også i USA. I tillegg til at produsenten også bygger fly i Kina. 

Produksjonslokalene som ligger i Wichita leverer nå fire Airbus A320 i måneden, hovedsakelig til selskapet i Sør- og Nord-Amerika. 

Fly nummer 100 produsert i USA har fått produksjonsnummer MSN 8580 og ble levert til flyselskapet Frontier Airlines. Flyet er av typen Airbus A320neo. 

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer