11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Nytt russisk flyselskap starter opp i 2019

Et nytt flyselskap på vinger over Russland ser dagens lys i 2019. WeGo Air skal operere Airbus A320 med hovedbase på Zhukovsky-flyplassen som er en by i Moskva oblast i Russland. Den ligger ved elva Moskva, rundt 35 km sørøst for Moskva sentrum.

På eiersiden ligger driftsselskapet bak flyplassen i tillegg til ASG i Litauen. Selve AOC-lisensen er basert på en søknad fra selskapet SmartLynx, som skal operere flyene på vegen av det nye selskapet. 

I følge nettavisen RusAvia Insider er det blitt vanskelig å få en AOC driftslisens for et flyselskap i Russland, de som velger å starte opp benytter derfor metoden å kjøpe opp et mindre selskap som allerede innehar en lisens. Det har også dette selskapet gjort med kjøp av et helikopterselskapet i St. Petersburg. 

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer