Hangar.no

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Airbus Helicopters har overlevert det første nye H145 helikopter til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Helikopteret er et lettvekter med ny rotor som består av fem rotorblader, og som fikk godkjennelse av europeiske luftfartsmyndigheter så sent som i juni i år.

-Vi er stolte av å være den første operatøren som bruker den nye fembladede H145 til våre forsknings- og utviklingsprosjekter, sier Hans Morten Lossius, generalsekretær i Norsk Luftambulanse.

Han legger til at den økte nyttelastkapasiteten på 150 kilo og den jevne flyvningen gjør den nye H145 til det perfekte valget for selskapets formål, som tar sikte på å ytterligere skyve grensene og styrke luftbåren ambulansetjeneste i Norge og i hele luftambulansesamfunnet.

H145 bruker to Safran Arriel 2E motorer og er utstyrt med FADEC og Helionix-digitale løsninger. Helikoptertypen er også utstyrt med 4-axis autopilot og er det mest stillegående helikopteret i sin klasse.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer