Hangar.no

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Det australske flyselskapet Qantas Airways gjennomførte mandag denne uken den siste forflyttingen av selskapets Airbus A380-fly til USA. Med VH-OQI, er nå samtlige A380-800 fra selskapet parkert i en ørken i Mojave. Alle de 12 A380 flyene skal parkeres i minst tre år, mens bransjen venter på at etterspørselen etter flyreiser skal bli på høyde med 2019 igjen.

Bransjen har nå regnet seg frem til at det skjer trolig ikke før etter 2023, og nærmere 2024.

Qantas har nå parker alle sine 12 Airbus A380 og en lang rekke med Boeing 787-fly i Mojave-ørkenen.

Flyselskapet skriver i en kort pressemelding at A380-flyene vil stå parkert i minst tre år, og at det er håp om at etterspørselen vil komme tilbake internasjonalt, slik at flyene kan returnere til Australia og i luften.

Andre nyheter

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Ikonisk Manhattan-hotell eid av PIA er konkurs

Hans Olav Nyborg

Lufthansa: Tenker du på å utdanne deg til pilot? Glem det, velg en annen karrière

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer