Foto: Helitrans

Alle seks som befant seg ombord i helikopteret som styrtet ved Alta lørdag er nå bekreftet omkommet. Helikopteret som opereres av Helitrans er av typen Airbus AS 350-B-3.

LN-OFU ble levert helt nytt fra fabrikken i juni til Helitrans. Selskapet mottok to slike på samme tid, LN-OFU og LN-OFV.

Det er fortsatt ikke kjent hva som er årsaken til ulykken som skal ha skjedd i forbindelse med rundflyvninger under en festival i Alta. Statens havarikommisjon for transport i Lillestrøm skriver i en pressemelding at de er varslet om helikopterulykken. Havarietterforskere reiser til Alta søndag morgen for å starte arbeidet på ulykkesstedet.

Helikoptertypen Airbus A350 finnes i flere utgaver og er et populært helikopter som er i bruk over store deler av verden. Versjonen som styrtet ved Alta er av typen B3 som har høyere ytelse, og er utrustet med Arriel 2B-motor som styres av en-kanal DECU (Digital Engine Control Unit) med manuell reserveløsning. Det finnes rundt 530 B3-versjoner i drift på verdensbasis.

AS350 har blitt produsert siden 1975 i flere varianter, og totalt er det bygget nær 4000 eksemplar. Rundt 900 av disse har forulykket eller hatt alvorlige ulykker og uhell de siste 40 årene, skriver Aviation Safety Network.