Foto: Helitrans

Alle seks som befant seg ombord i helikopteret som styrtet ved Alta lørdag er nå bekreftet omkommet. Helikopteret som opereres av Helitrans er av typen Airbus AS 350-B-3.

LN-OFU ble levert helt nytt fra fabrikken i juni til Helitrans. Selskapet mottok to slike på samme tid, LN-OFU og LN-OFV.

Det er fortsatt ikke kjent hva som er årsaken til ulykken som skal ha skjedd i forbindelse med rundflyvninger under en festival i Alta. Statens havarikommisjon for transport i Lillestrøm skriver i en pressemelding at de er varslet om helikopterulykken. Havarietterforskere reiser til Alta søndag morgen for å starte arbeidet på ulykkesstedet.

Helikoptertypen Airbus A350 finnes i flere utgaver og er et populært helikopter som er i bruk over store deler av verden. Versjonen som styrtet ved Alta er av typen B3 som har høyere ytelse, og er utrustet med Arriel 2B-motor som styres av en-kanal DECU (Digital Engine Control Unit) med manuell reserveløsning. Det finnes rundt 530 B3-versjoner i drift på verdensbasis.

AS350 har blitt produsert siden 1975 i flere varianter, og totalt er det bygget nær 4000 eksemplar. Rundt 900 av disse har forulykket eller hatt alvorlige ulykker og uhell de siste 40 årene, skriver Aviation Safety Network.

ANNONSE
Forrige artikkelHelikopter styrtet i Alta – Fire omkommet, en savnet, en overlevd
Neste artikkelKLM bestiller flere Boeing 777