9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Helitrans

Alta: Alle seks omkom – Helikopteret levert nytt i sommer

Alle seks som befant seg ombord i helikopteret som styrtet ved Alta lørdag er nå bekreftet omkommet. Helikopteret som opereres av Helitrans er av typen Airbus AS 350-B-3.

LN-OFU ble levert helt nytt fra fabrikken i juni til Helitrans. Selskapet mottok to slike på samme tid, LN-OFU og LN-OFV.

Det er fortsatt ikke kjent hva som er årsaken til ulykken som skal ha skjedd i forbindelse med rundflyvninger under en festival i Alta. Statens havarikommisjon for transport i Lillestrøm skriver i en pressemelding at de er varslet om helikopterulykken. Havarietterforskere reiser til Alta søndag morgen for å starte arbeidet på ulykkesstedet.

Helikoptertypen Airbus A350 finnes i flere utgaver og er et populært helikopter som er i bruk over store deler av verden. Versjonen som styrtet ved Alta er av typen B3 som har høyere ytelse, og er utrustet med Arriel 2B-motor som styres av en-kanal DECU (Digital Engine Control Unit) med manuell reserveløsning. Det finnes rundt 530 B3-versjoner i drift på verdensbasis.

AS350 har blitt produsert siden 1975 i flere varianter, og totalt er det bygget nær 4000 eksemplar. Rundt 900 av disse har forulykket eller hatt alvorlige ulykker og uhell de siste 40 årene, skriver Aviation Safety Network.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer