Australian Transport Safety Bureau (ATSB)

Havarikommisjonen i Australia, Australian Transport Safety Bureau (ATSB), har funnet ut at en havarert motor på en Airbus A320 fra selskapet Jetstar, skyldes gjenglemt verktøy etter vedlikehold.

Det var 23. oktober 2020 at en Airbus A320-200 fra selskapet skulle benyttes på rute mellom Brisbane og Cairns med 165 passasjerer og et mannskap på seks personer ombord. Da pilotene ga full gass for avgang kjente de en vibrasjon på flyet som tilsa at noe var galt. Flyet begynte å trekke mot den ene siden av rullebanen selv om kursen var satt rett frem.

Pilotene bestemte seg for å avbryte avgangen og stanse flyet.

Etter at flyet ble tømt for passasjerer og mannskap ble det tauet til en hangar for å undersøkes. Den ene av flyets to IAE V2500 motorer hadde fått havari og ble plukket fra hverandre. Da ble det funnet en skrutrekker-bit. Det skulle vise seg at selve biten har blitt med over 100 flyvninger, gjenglemt i motoren etter vedlikehold.

Motoren fikk ødelagt flere vifteblad og dette igjen skapte flere ødeleggelser i motoren.

Flyselskapet har fått en advarsel og har valgt å stramme inn rutiner rundt det å påse at alt av verktøy er tilbake på plass før vedlikehold avsluttes.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Usikker fremtid for Afghanistans største private flyselskap
Neste artikkelFørste avgang for Flyr mot Bergen og Trondheim