Flickr

Da pilotene i et Dornier 228 fra selskapet Sita Air var i ferd med å ta av fra rullebanen på flyplassen Nepalgunj i Nepal, oppdaget de at det plutselig kom vandrende tre villsvin ut på rullebanen foran dem.

Så smalt det og nesepartiet på flyet smalt ned i rullebanen. Pilotene fikk stanset flyet før enden på rullebanen. I sammenstøtet med de tre villsvinene hadde nesehjulet blitt ødelagt.

Flyet hadde 17 personer ombord.

Flyplassen ble stengt ned en god stund ettersom det lå deler av dyrene spredt ut over et stort område. Sita air har sin hovedbase i Katmandu og flyr regionale ruter i landet. Det samme flyet har tidligere også hatt sammenstøt med villsvin, uten at det har forandret så mye, ettersom de fortsatt kommer seg inn på området skriver lokale medier.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no