Hangar.no

Avis: Lufthansa villig til å la Brussels Airlines gå konkurs

Den tyske luftfartsgiganten Lufthansa er ikke fremmed for å la datterselskapet Brussels Airlines gå konkurs, dersom ikke en avtale med myndighetene i Belgia blir noe av.

I følge avisen Brussels Times skal styret i Lufthansa-gruppen møtes for å diskutere saken førstkommende mandag. Avisen La Libre melder også at det er sterke krefter i Lufthansa-gruppen som er klare på at dersom en avtale om å redde Brussels Airlines ikke blir inngått med myndighetene, er det best å la selskapet ende sine dager.

Lufthansa-gruppen vil ikke bekrefte saken gjennom sin talsperson, men sider at det fortsatt er håp om en avtale som kan redde selskapet.

Samtaler mellom Lufthansa og myndighetene i Belgia har pågått over lengre tid. I følge avisen er det snakk om at myndighetene må ut med rundt 300 millioner Euro som en redningspakke for det nasjonale flyselskapet. Men det som gjør at avtalen kan falle er at belgiske myndigheter har satt som krev at dersom de skal hjelpe selskapet, må det foreligge planer for at selskapet skal vokse i markedet, og at deler av eierskapet blir statlig.

Det siste er noe Lufthansa-gruppen ikke lar seg imponere av. I følge avisen er dette helt uaktuelt å gi fra seg eierskap av selskapet.

Samtidig har forhandlingene også stått i stå ettersom de ansatte i flyselskapet har avvist flere forslag fra ledelsen i selskapet hvor sparekniven skal kutte godt i både antallet ansatte og i flåten.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer