Hangar.no
FOTO: SAS

Ber SAS-piloter gå ned 44 prosent i lønn – eller slutte i selskapet

Flyselskapet SAS ber nå sine piloter i Danmark om å bli med på et felles kostnadskutt, hvor hver og en går ned 44 prosent i lønn og arbeidstid. Flyselskapet skal kutte kortruteprogrammet med 44 prosent i november, og ber pilotene også om å godta å kutte lønn og arbeidstid tilsvarende.

I følge den danske nettsiden Check In ble pilotene orientert om saken 28. september med en svarfrist på 48 timer i forhold til om hver og en ville gå med på kravet.

Dersom pilotene valgte å ikke gi sitt samtykke til å bli med på et slikt felles kostnadskutt, er alternativet å motta en oppsigelse fra selskapet.

Det er kun piloter som flyr som kaptein på langdistanseruter som får beholde 100 prosent lønning videre.

For oktober måned må pilotene ta til takke med en reduksjon på bare 35 prosent i lønn, mens de 44 prosentene gjelder fra november av. Årsaken til kuttene er at flyselskapet vil kutte kostnader som følger av koronaviruset og den krisen luftfarten har havnet i.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer