Flyselskapet SAS ber nå sine piloter i Danmark om å bli med på et felles kostnadskutt, hvor hver og en går ned 44 prosent i lønn og arbeidstid. Flyselskapet skal kutte kortruteprogrammet med 44 prosent i november, og ber pilotene også om å godta å kutte lønn og arbeidstid tilsvarende.

I følge den danske nettsiden Check In ble pilotene orientert om saken 28. september med en svarfrist på 48 timer i forhold til om hver og en ville gå med på kravet.

Dersom pilotene valgte å ikke gi sitt samtykke til å bli med på et slikt felles kostnadskutt, er alternativet å motta en oppsigelse fra selskapet.

Det er kun piloter som flyr som kaptein på langdistanseruter som får beholde 100 prosent lønning videre.

For oktober måned må pilotene ta til takke med en reduksjon på bare 35 prosent i lønn, mens de 44 prosentene gjelder fra november av. Årsaken til kuttene er at flyselskapet vil kutte kostnader som følger av koronaviruset og den krisen luftfarten har havnet i.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleLufthansa: Tenker du på å utdanne deg til pilot? Glem det, velg en annen karrière
Next articleOppdatert: Icelandair sender tre Boeing 757 ut av flåten