Blodrødt for Norwegian

Foto: Hans Olav Nyborg

Norwegians tall for første kvartal viser at selskapet har blitt truffet hardt av effekten etter koronavirusets herjinger.

I dag la selskapet frem tallene som viser at resultatet før skatt falt fra minus 1,98 milliarder til minus 3,29 milliarder kroner. Omsetningen for Norwegian i samme periode falt fra nær 8 milliarder til 6,51 milliarder kroner, melder E24 og NRK.

Da kalenderen i regnskapsåret viste første kvartal hadde selskapet 3,15 milliarder kroner i kontanter, men da kvartalet var over, hadde dette blitt redusert til 2,26 milliarder kroner.

– Som forventet og signalisert til markedet ved flere anledninger, er tallene for første kvartal kraftig påvirket av COVID-19-krisen. De neste månedene blir krevende for Norwegian og luftfarten, men målet vårt er å sørge for at selskapet opprettholder en sterk posisjon i flybransjen også fremover. Det vil bidra til en bærekraftig drift og en struktur som vil komme både aksjonærer, kunder og kolleger til gode. Så snart verden returnerer til normalen, vil vi stå klare med et enda bedre servicetilbud til kundene våre, sier konsernsjef Jacob Schram.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS: Utsetter leveransen av nye fly
Neste artikkelPressemøte i Pakistan: Pilotene meldte aldri fra om problemer med understellet