Hangar.no
Foto: SAS

SAS: Utsetter leveransen av nye fly

Flyselskapet SAS er i tett dialog med den europeiske flyprodusenten Airbus om utsettelse av nye fly.

Til nettstedet E24 sier direktør Rickard Gustafson at selskapet har fått til en avtale hvor deler av leveransen av nye fly skyves på frem i tid.

Det er først og fremst selskapets langdistansefly av typen Airbus A350-900 som nå utsettes med et par måneder. Selskapet har så langt fått levert tre av totalt åtte slike fly, og mens det fjerde skulle ha ankommet i disse dager blir det først en gang etter sommeren.

I tillegg har selskapet fått utsatt leveransen av nye Airbus A320, men sier ikke noe om hva som skjer med de nye Airbus A321-flyene.

Da året 2020 startet skulle selskapet etter planen ha mottatt 20 nye fly de neste 12 månedene. Dette blir nå endret på grunn av koronasituasjonen.

Airbus A321LR skulle etter planen ha ankommet i tre eksemplar dette året.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer