Foto: Hans O. Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing klarte å levere fra seg 77 nye fly til flyselskap og kunder verden over i første kvartal. Flest Boeing 737 MAX ble overlevert, her var antallet 63 fly. Flesteparten av disse har blitt bygget og produsert de siste to årene, og har stått parkert i Seattle-området.

Produsenten leverte også fra seg en Boeing 747 i fraktutgave, fem Boeing 767, seks Boeing 777 og to Boeing 787. Når det gjelder Boeing 787 er det produsert rundt 100 fly som nå står parkert hos produsenten, og som skal undersøkes for produksjonsfeil. De to leveransene som nå er på plass er de første Dreammliner-leveransene siden oktober 2020.

Boeing leverte også fra seg to KC-46 tankfly og tre P8 Poseidon fra den militære produksjonen.

Samtidig som produsenten fikk levert 77 fly det første kvartalet, ble det også solgt 76 fly i samme periode. I mars fikk selskapet inn bestillinger på 162 fly . Men også kansellering av totalt 122 fly måtte Boeing tåle i denne måneden. Samtlige kanselleringer var for 737 MAX med unntak av 11 P8 Poseidon som US Navy avbestilte, og to tilsvarende fly som ble kansellert av det australske flyvåpen.

Den europeiske flyprodusenten Airbus hadde over 100 kanselleringer av nye fly i første kvartal, og er etter tre måneder nå på minus 61 fly totalt for året.

ANNONSE
Forrige artikkelAustralia vil trolig ikke åpne grensene selv om alle i landet er vaksinert
Neste artikkelToalettrøbbel for amerikanske KC-46 fly