2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing-sjefen tror MAX-flyene flyr i november – men kun i USA!

Boeing-sjefen Dennis Muilenburg  har stor tro på at 737 MAX-flyene er i luften igjen i november måned, men han tviler sterkt på at det blir i Europa og Asia. Direktøren peker på at flyene høyst trolig får fly igjen av FAA i USA i november, men at det vil ta lengre tid for EASA og andre lands myndigheter å godkjenne flyene igjen.

Til avisen Seattle Times sier Muilenburg at det er mangel på samarbeide mellom godkjennende myndigheter i USA, Europa og Asia som hindrer flytypen å komme i luften samtidig over hele verden.

European Union Aviation Safety Agency (EASA) har satt strengere krav for å godkjenne MAX-flyene, enn det amerikanske FAA har. Det betyr at Boeing må overbevise Europa mer enn de amerikanske myndighetene før flyene kommer på vingene igjen.

Boeing-sjefen gikk så langt at han garanterte at FAA vil godkjenne flyene i tråd med hva Boeing ønsker, og uten at dette går på sikkerheten til flyene.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer