-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing stanser flyproduksjonen i Seattle på ubestemt tid

Den amerikanske flyprodusenten Boeing stanser all flyproduksjon i Seattle på ubestemt tid. 30.000 ansatte må fra og med førstkommende onsdag enten ta ut ferie, sykemelding eller bli permittert som følger av produsenten nå stanser byggingen av nye fly.

Opprinnelig har de ansatte fått betalt full lønn for to uker fra og med 25. mars da Boeing startet med å redusere produksjonen til et minimum. Nå må store deler av de ansatte ut å registrere seg som arbeidsledig for å få dagpenger.

Totalt har Boeing i følge Seattle Times rundt 70.000 ansatte i Seattle og området rundt byen. Det er 30.000 som nå blir permittert som følger av at produksjonen stanser opp. De ansatte som kan ha hjemmekontor og som arbeider med IT-relaterte oppgaver bvil fortsatt kunne utføre dette hjemme heter det.

For Boeing er det dermed full stans både i fabrikkene på Renton hvor Boeings 737 MAX blir produsert, på Everett hvor Boeings 747, 777 og 787 produseres og Moses Lake hvor fly blir vedlikeholdt og testet.

På grunn av koronaviruset melder produsenten at produksjonen nå er stanset på ubestemt tid. Antallet døde og smittede personer i staten Washington hvor Boeing holder til, er økende i følge avisen.

Alle forberedelser til den pågående nye godkjennelsen av 737 MAX er også nå stanset på ubestemt tid. Dermed vil også denne prosessen bli utsatt enda lengre. Flere aviser i USA skriver at det kan bety at 737 MAX-flyene først får sin nye godkjennelse neste år, ikke i 2020.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer