16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing velger å utsette tiden for når MAX-flyene vil være i luften igjen

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har i 2020 holdt hardt på at 737 MAX-flyene vil være godkjent, og kunne fly igjen innen midten av året. Nærmere bestemt i juni måned.

Nå har produsenten i det stille valgt å gå for en utsettelse av når flyene er tilbake i luften. Produsenten innrømmer at koronaviruset har ført til at det er forsinkelser i arbeidet med å få ferdig to oppdateringer til flytypens programvare.

Boeing ser nå at flytypen kan fly igjen tidligst sent ut på sommeren, og muligens ikke før i august eller september.

I følge avisen The Wall Street Journal kan det også bli sen høst før FAA får godkjent flytypen.

Boeings 737 MAX flytypen ble satt på bakken verden over i mars 2019. Nå har flyet stått på bakken i over ett år, noe som er det lengste en flytype har hatt flyforbud innen luftfarten.

Flyprodusenten har fått en rekke utfordringer som må løses med MAX-flyene, og programvaren må godkjennes av FAA før den kan bli installert i samtlige rundt 790 fly som står på bakken nå.

Andre nyheter

Virgin mottok første Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Boeing har funnet årsaken til drivstofflekkasjer i KC-46

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer