Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing velger å utsette tiden for når MAX-flyene vil være i luften igjen

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har i 2020 holdt hardt på at 737 MAX-flyene vil være godkjent, og kunne fly igjen innen midten av året. Nærmere bestemt i juni måned.

Nå har produsenten i det stille valgt å gå for en utsettelse av når flyene er tilbake i luften. Produsenten innrømmer at koronaviruset har ført til at det er forsinkelser i arbeidet med å få ferdig to oppdateringer til flytypens programvare.

Boeing ser nå at flytypen kan fly igjen tidligst sent ut på sommeren, og muligens ikke før i august eller september.

I følge avisen The Wall Street Journal kan det også bli sen høst før FAA får godkjent flytypen.

Boeings 737 MAX flytypen ble satt på bakken verden over i mars 2019. Nå har flyet stått på bakken i over ett år, noe som er det lengste en flytype har hatt flyforbud innen luftfarten.

Flyprodusenten har fått en rekke utfordringer som må løses med MAX-flyene, og programvaren må godkjennes av FAA før den kan bli installert i samtlige rundt 790 fly som står på bakken nå.

Andre nyheter

Full krangel mellom Boeing og flyselskap – Nekter å levere nye fly tross penger på bordet

Hans Olav Nyborg

Første Airbus A220 produsert i USA

Hans Olav Nyborg

TUI inngår forlik med Boeing om MAX-erstatting og utsetter leveranse av nye fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer