Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Bombardier legger ned CRJ-produksjonen om ett år

Den kanadiske flyprodusenten Bombardier kunne i dag kunngjøre at produksjonen av CRJ-flytypene blir lagt ned og avsluttet innen 12 til 15 måneder fra nå.

Da er samtlige fly som er i bestilling produsert og levert til kundene som skal ha disse. Bombardier har solgt hele CRJ-programmet til selskapet Mitsubishi Heavy Industries, men flytypen er ikke varslet å bli videreført med det første.

Fra før har Bombardier solgt C-serieproduksjonen til Airbus, og Dash Q-serien til de Havilland. Bombardier skal fullføre 41 CRJ-fly som fortsatt er i bestilling fra flere aktører verden over, så er det kroken på døren for flytypen i denne omgangen.

Fortsatt skal produsenten sørge for å tilby reservedeler og nye deler som Mitsubishi Heavy Industries skal tilby til eksisterende kunder av CRJ-fly. Mitsubishi Heavy Industries håper at produksjonen av sine egne regionale fly kan nyte godt av teknologien og utstyret som har vært del av CRJ-flyene.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer