10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

CCA slått konkurs

Det tsjekkiske flyselskapet Czech Connect Airlines – CCA er i dag slått konkurs og alle flyvninger er stanset.

Selskapet måtte begjære seg konkurs etter at en av hovedinvestorene trakk seg ut av selskapet.

CCA ble etablert så sent som i 2011 og hadde en flyflåte bestående av en Boeing 737-400 og en Boeing 737-300.

I løpet av sitt eneste driftsår har selskapet fløyet 101.000 passasjerer, med rundt 40 % av disse på flyvninger innen selskapets rutenettverk.

Selskapet forsøkte seg på et lite nisjemarked i Europa og hadde planlagt en rekke nye ruter for 2012. Hovedsakelig skulle selskapet rette seg mot det russiske markedet, men det siste året har det også fløyet på oppdrag for turoperatører i Sverige og Norge.

CCA forsøkte å opprette ruter mellom regionale flyplasser i Tsjekkia og destinasjoner i Russland, men fikk sterk konkurranse på flere av disse fra UTAir og Ural Airlines.

Selskapet hadde base Ostrava.

FOTO: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Windjet mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Russisk flyselskap ikke i luften igjen

Hans Olav Nyborg

Pluna Air mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer