14.1 C
Oslo
04/07/20
Hangar.no
FOTO: SAS

Danmark og Sverige fyller opp kontoen hos SAS med 12 milliarder kroner

Den danske og den svenske staten har bestemt seg for å fylle opp kontoen til det kriserammede flyselskapet SAS, med i overkant av 12 milliarder kroner.

Det kommer frem i en artikkel som Dagens Næringsliv har publisert. Ved siden av at de to land går inn med flere midler, vil også Wallenbergs-familien gjennom sin stiftelse bidra med penger til SAS.

SAS vil på en pressekonferanse tirsdag presentere redningsplanen for selskapet. Det har ikke lykkes hverken SAS som selskap eller Sverige og Danmark å overtale den norske staten til å gå inn med en større eierandel melder avisen.

Flyselskapet har nå en samlet redningspakke på over 14 milliarder svenske kroner, dersom aksjonærer og kreditorer gir samtykke til avtalen. SAS må fortsatt få godkjent redningspakken gjennom en generalforsamling.

Andre nyheter

KLM returnerer på rute til Stavanger

Hans Olav Nyborg

PIA får flyforbud til Norge og Europa fra 3. juli

Hans Olav Nyborg

Icelandair må utsette omsetning av nye aksjer – sliter med å få redningsplan på skinner

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer