Hangar.no
Kastrup - Foto: Hans O. Nyborg

Dansk Luftfart vil ha klimaavgift på flyreiser fra Danmark

Dansk Luftfart som representerer København Lufthavn Kastrup, Norwegian og SAS samt Billund Lufthavn foreslår å innføre en klimaavgift på alle flyreiser fra Danmark.

I følge Danmarks Radio går forslaget ut på at det opprettet et uavhengige klimafond som skal støtte forskning på grønne løsninger innen luftfarten i Danmark.

Samlet skal det innhentes mellom 250 og 300 millioner danske kroner i fondet hvert år skriver DR.dk.

Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavn sier til DR at en ikke fjerner CO2 utslipp raskt ved å slutte å fly, men ved at Danmark lager løsninger som kan fjerne utslippene flytrafikken gir, og deler dette med resten av verden.

Klimaavgiften vil i snitt tilsvare rundt 16 danske kroner per flybillett. Forslaget er nå sendt inn til danske myndigheter.

Andre nyheter

Spår usikkerhet om Icelandair vil ta i mot flere 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Widerøe aktiverer sommerfrekvens for FOT-rutene

Hans Olav Nyborg

Blodrødt for Norwegian

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer