-1.4 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Den amerikanske flyprodusenten Boeing kunngjorde i dag at det globale logistikkselskapet DHL har bestilt ytterligere åtte nye Boeing 777-fraktfly. Investeringen markerer ytterligere utvidelse av DHL Express’ interkontinentale rutenettverk for å imøtekomme kundenes etterspørsel i et raskt voksende marked for internasjonal ekspresstransport. Første leveranse er planlagt til 2022.

-Drevet av globalisering, digitalisering og den enorme etterspørselen fra våre kunder i løpet av siste høysesong, har vårt globale e-handelsvolum vokst med over 40 % i 4. kvartal. Ved å bestille åtte nye fraktfly, understreker vi vår overbevisning om at e-handel er en varig megatrend. Dette er grunnen til at vi bestemte oss for å handle tidlig, og fyre i gang 2021 med denne fremtidige investeringen, sier John Pearson, administrerende direktør i DHL Express.

Med en nyttelastkapasitet på 102 tonn og en rekkevidde på 9 200 km, har 777-modellen den største kapasiteten og rekkevidden for tomotors fraktfly. Det muliggjør færre stopp og reduserer landingsgebyrer på langdistanseruter, noe som resulterer i den laveste kostnaden for det enkelte fraktflyet for DHL Express.

-DHL opererer et robust, internasjonalt nettverk som har utnyttet 777-fraktflyets rekkevidde og effektivitet i verdensklasse, i mer enn et tiår. Vi er svært fornøyd med at DHL bestiller en ny stor ordre på 777-fraktfly, for å utvide sin virksomhet og styrke sin forpliktelse om å koble sammen og forbedre liv gjennom bærekraftig drift. Dette gjelder spesielt i dagens situasjon, hvor DHL spiller en kritisk rolle i distribusjonen av vaksine mot Covid-19, og imøtekommer den økte etterspørselen etter ekspressfrakt, sier Ihssane Mounir, Senior Vice President for selskapet Boeing.

Forut for den nye ordren som ble kunngjort i dag, har DHL Express allerede tatt imot de første 10 nye B777F-flyene som er en del av en opprinnelig ordre av 14 fly bestilt i 2018. Dette sørget for at DHL kunne imøtekomme kundenes enorme fraktetterspørsel i høysesongen i fjor.

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer