9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
TEAM BODØ

Får klarsignal for å flytte Bodø Lufthavn 900 meter

Avinor har nå fått klarsignal til å starte prosjektering av flytteprosessen som skal flytte Bodø Lufthavn 900 meter, og som blir det dyreste landbaserte utbyggingen i Nord-Norge, noensinne.

Det er nå klart at Staten skal stå for fire milliarder kroner til prosjektet, salget av dagens tomt skal finansiere ytterligere opp mot to milliarder og kommunen får et lån på en milliard kroner som Staten garanterer for.

Avinor hadde fem forslag klare for vurdering, ett av disse var å la flyplassen ligge der den ligger i dag. Nå er det klart at dette alternativet ikke blir med videre og dermed står en igjen med at flyplassen blir flyttet.

Dagens tom og område skal brukes til videre utvikling og utbygging av Bodø sentrum. Avinor håper å kunne gjøre et endelig vedtak om investeringene i ny flyplass mot slutten av 2020.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer