Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Flere hundre SAS-piloter mister jobben

Flere hundre SAS-piloter mister nå jobben. Forhandlinger mellom flyselskapet og pilotforeningene førte ikke frem i forhold til planlagte kutt i antall ansatte.

Pilotforeningene har sagt nei til et forslag fra ledelsen som går ut på at halvparten av de oppsagte pilotene i selskapet kunne få beholdt sine jobber, mens alle fikk en jobbgaranti ut 2025.

Det er Dagens næringsliv som melder dette i dag. I følge avisen sier selskapets ledelse at de hadde forelagt pilotene et forslag hvor målet var å beholde rundt 300 av de som er oppsagt. Det var også et krav om å bidra med fleksibilitet i planleggingen og langsiktigheten som skal sikre konkurransekraft og lønnsomhet i selskapet heter det.

Pilotforeningene sier til avisen at de ikke har avvist å redde deler av de overtallige stillingene, og at de har tilbudt seg å finansiere lønninger til mange av de ansatte. men at vilkårene har gjort at det ikke ble enighet.

Samtlige av pilotene i SAS er i dag permittert 50 prosent fra sine stillinger.

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer