Hangar.no
FOTO: OVE HUNSTOK

Første Dreamliner-avgang på Stavanger Sola i dag

Tirsdag fikk Stavanger lufthavn på Sola oppleve den første avgangen med en Boeing 787 Dreamliner. Det er Norwegian som flyr ett av sine fly fra Vestlandet til Oslo lufthavn for motorbytte.

I følge Norwegian er det to slike Dreamlinere som skal forflyttes mellom Stavanger og Gardermoen den nærmeste tiden.

Flyet som i dag tok turen over den norske fjellheimen er SE- RXZ, et Boeing 787-9.

Norwegian har en lang rekke av sine Boeing 787 Dreamlinere parkert på Stavanger lufthavn i forbindelse med koronaviruset og krisen luftfarten gjennomgår.

Skulle fases ut?

På flere debattsider på sosiale medier ble det spekulert i om at dette flyet som i dag tok av fra Stavanger skulle sendes ut av flåten til selskapet.

Det avviser Norwegian, etter nøye å ha sjekket opp saken for Hangar.no.

-Det stemmer ikke at noen Boeing 787-fly skal tilbake til leasingselskaper eller eiere.  Det dreier seg om planlagt vedlikehold og motorbytter, altså normale aktiviteter, sier Christer Baardsen som er presseansvarlig i Norwegian til Hangar.no.

SE- RXZ ble levert nytt til Norwegian i 2018. Neste fly som skal over til Gardermoen skal flyttes i løpet av neste måned.

Foto over utlånt av Ove Hunstok som foreviget avgangen med den første Dreamlineren på Stavanger Sola tirsdag formiddag.

Flyet landet på Oslo lufthavn tirsdag ettermiddag – FOTO: ERIK WESTRUM

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer