Foto: Antonov Airlines

Antonov Airlines har gjennomført en flyvning hvor hele fem BlackHawk S-70i helikoptre ble fraktet samtidig.

Selskapet benyttet en av sine Antonov 124-100 for å frakte helikoptrene fra Rzeszów i Polen, to Angeles på Filippinene. Hvert S-70i-helikopter målte 19,75 m langt, 3,2 m bredt, 3,9 m i høyden og veide 5,6 tonn.

Totalvekt på transporten var 35 tonn som inkluderer også utstyret for å laste inn helikoptrene i det store transportflyet. Dette er andre gangen at flyselskapet frakter fem slike helikoptre fra Polen til Filippinene.

-Selv om den totale nyttelasten når det gjelder vekt var helt innenfor for flyene våre, krever det betydelig samarbeid å laste fem helikoptre og transportere dem uten skade. Vi har jobbet tett med både Sikorsky så vel som deres Logistics Supplier Helicopter International Shipping Services (HISS) de siste månedene for å sikre at alle nåværende og fremtidige krav blir oppfylt sier Amnon Ehrlich-direktør i Nord-Amerika – luftfarts-, regjerings- og forsvarsprogrammer.

Den første transporten til denne avtalen ble fullført i november 2020 og var også for fem S-70i Black Hawk-helikoptre, som ble levert til Clark Air Base, nord for den filippinske hovedstaden, Manila.

Antonov Airlines opererer syv AN-124-100 inkludert to AN-124-100M-150 med opptil 150 tonn nyttelast, det største turboprop-drevne flyet AN-22 (60 tonn nyttelast), samt 250 tonn nyttelast AN -225 “Mriya”, det største lastflyet i verden.

ANNONSE
Forrige artikkelFullfører bakketestene for storebror 737 MAX
Neste artikkel(+) Saksøker SunClass Airlines for millionbeløp