Hangar.no

Innrømmer at islandsk flyselskap var «fake» og kunstprosjekt

Kunstner Oddur Eysteinn Friðriksson på Island skal i en pressemelding ha innrømmet at flyselskapet MOM Air ikke eksiterer, og kun er gjort som et kunstprosjekt. I følge The Reykjavik Grapevine har kunstneren bekreftet at hele prosjektet med pressemeldinger, nettside, Facebook-siden og annet materiell kun er del av et kunstprosjekt tilknyttet Iceland University.

Det var 9. november at en pressemelding ble sendt ut om det nye flyselskapet, og det ble omtalt av 30-40 medier verden over som en nyhet.

Det ble sagt at flyselskapet skulle starte opp i mars 2021. Nå viser det seg at hele prosjektet kun var et kunstprosjekt for å måle resultatet.

MOM Air var basert på det konkursrammede WOW Air som i 2019 måtte gi opp.

Faksimile

Andre nyheter

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Norwegian-eier dumper aksjer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer