-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Torp

Kommunelege glemte å varsle Sandefjord Torp lufthavn

Kommunelegen i Sandefjord glemte å informere Sandefjord Lufthavn Torp, da et fly fra Italia landet på flyplassens sist søndag. Kommunelegene skulle ha informert flyplassen om at helsepersonell burde møte passasjerene som kom fra Nord-Italia.

I følge Dagbladet beklager nå kommunelege Ole Henrik Augestad i Sandefjord at han glemte å informere ledelsen ved flyplassen.

– Beskjeden om at det var innført allmenn hjemmekarantene for alle som kom fra Nord-Italia kom lørdag kveld. Før det gjaldt det for helsepersonell og personer med symptomer som hadde vært i området, sier Augestad til Dagbladet.

Da flyet fra Bergamo landet på Torp slapp alle passasjerene gjennom terminalen som normalt, uten å bli sjekket for koronaviruset. Av de 45 passasjerene ombord var ni nordmenn, resten utenlandske statsborgere.

For helesemyndighetene er arbeidet i gang nå med å kontakte samtlige passasjerer, etter at Ryanair har overlevert passasjerliste skriver avisen. Flere av de utenlandske statsborgerne skal være vanskelig å komme i kontakt med.

I dag onsdag kommer nok et fly fra Ryanair med passasjerer fra Nord-Italia, og isse vil da bli møtt av helsepersonell.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer