Foto: Torp

Kommunelegen i Sandefjord glemte å informere Sandefjord Lufthavn Torp, da et fly fra Italia landet på flyplassens sist søndag. Kommunelegene skulle ha informert flyplassen om at helsepersonell burde møte passasjerene som kom fra Nord-Italia.

I følge Dagbladet beklager nå kommunelege Ole Henrik Augestad i Sandefjord at han glemte å informere ledelsen ved flyplassen.

– Beskjeden om at det var innført allmenn hjemmekarantene for alle som kom fra Nord-Italia kom lørdag kveld. Før det gjaldt det for helsepersonell og personer med symptomer som hadde vært i området, sier Augestad til Dagbladet.

Da flyet fra Bergamo landet på Torp slapp alle passasjerene gjennom terminalen som normalt, uten å bli sjekket for koronaviruset. Av de 45 passasjerene ombord var ni nordmenn, resten utenlandske statsborgere.

For helesemyndighetene er arbeidet i gang nå med å kontakte samtlige passasjerer, etter at Ryanair har overlevert passasjerliste skriver avisen. Flere av de utenlandske statsborgerne skal være vanskelig å komme i kontakt med.

I dag onsdag kommer nok et fly fra Ryanair med passasjerer fra Nord-Italia, og isse vil da bli møtt av helsepersonell.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS ber ansatte redusere arbeidstid og lønning
Neste artikkelWiderøe kutter 5500 avganger