Foto: Hans O. Nyborg

Widerøe må kutte ytterligere 1500 flyavganger frem til 31.mai. Dette kommer i tillegg til 4000 avganger som ble annonsert kuttet i februar.

-Vi kutter 1500 avganger på våre kommersielle ruter frem til utgangen av mai, kuttene er likt fordelt i antall mellom innlands- og utlandsruter, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

Widerøe tar også flere interne grep for å redusere kostnadene. Konsernet har innført ansettelsesstopp, investeringer utsettes og den annonserte oppstarten av den nye ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm forskyves til 1. juni.

-Anbudsrutene flys som normalt, men vi kutter produksjon som går utover anbudskravene. Nedgangen i etterspørselen merkes også på anbudsrutene, sier Skaug. -Kuttene gjelder foreløpig ut mai. Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, avslutter Skaug.

De fleste kutt er allerede oppdatert i bookingsystemene. Resterende endringer gjøres fortløpende.

Kunder som har flybillett på avganger som nå kuttes vil bli kontaktet av stedet der de har kjøpt billetten. De vil få tilbud om endret reiserute og/eller avgangstid.

ANNONSE
Forrige artikkelKommunelege glemte å varsle Sandefjord Torp lufthavn
Neste artikkelFørste Boeing 737 med ny SAS-dekor