Foto: Hans O. Nyborg

KrF og Arbeiderpartiet sørger nå for at taxfreekvoten til nordmenn reduseres fra 2020. Mens FrP og en rekke andre partier gikk inn for å endre reglene i 2014, hvor tobakkskvoten ble endret til mer vin dersom det ikke ble kjøpt tobakk, sørger nå KrF og Ap for å reversere denne andelen og få tilbake ordningen slik den var før 2014.

KrF, Sp, og Ap fikk også flertall for at regjeringen må «innføre en merkeordning for alkoholholdig drikk med helseadvarsler om alkoholforbruk under graviditet og i forbindelse med kjøring», melder NRK.

FrP er skuffet over å bli overkjørt i denne saken og synes det er merkelig utspill fra KrF, som nå skal møte FrP i regjeringsforhandlinger. Partiet Høyre stiller seg også undrende  til forslaget som kom fra KrF og fikk flertall i Stortinget i dag.

– Dette kom veldig brått på oss. Det er spesielt at KrF bare går hen å gjør dette mens vi sitter og forhandler om statsbudsjettet og er i gang med sonderinger om regjeringssamarbeid, sier en sentral Høyre-kilde til NRK. 

 

 

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.