Må droppe planer om å hente hjem gammel Braathens SAFE DC-6B

Wikipedia

Venneforeningen ved Flyhistorisk museum på Sola ved Stavanger, hadde det meste klart for at et tidligere DC-6B fly som har tjenestegjort hos Braathens SAFE skulle komme tilbake til Norge.

Nå ødelegger dollarkursen for at flyet kan bli kjøpt tilbake på norske hender. Etter planen skulle flyet ha ankommet Norge i slutten av mars måned. I følge Teknisk Ukeblad var dette snakk om flyets aller siste flytur, som skulle gjøre at det endte opp på museet på Sola.

Nå er kontrakten for kjøp av flyet kansellert og det spøker for at det 64 år gamle flyet kan komme på museum i Norge. Det er fraktselskapet Everts Air Cargo i Alaska som opererer flyet som fraktfly i dag. Her har selskapet valgt å holde muligheten fortsatt åpen selv om kontrakten er hevet rundt kjøpet tilbake til Norge.

Flyet skal i følge TU få en kostnad på 400.000 amerikanske dollar, og blir rundt en million kroner dyrere nå enn da det ble satt opp et budsjett for å kjøpe flyet i 2019.

Dette er det siste av Braathens gamle DC-6B fly som fortsatt er inntakt, resten av flyene som ble operert av flyselskapet er hugget opp.

Skogbrann, koronavirus og dollarkurs skulle velte hele prosjektet, og ende opp med at flyet nå ikke kommer til Norge for å bevares på et museum melder TU.

ANNONSE
Forrige artikkel-Vi har gode odds for å overleve, selv om krisen skulle ta flere år å komme over
Neste artikkelLeasingselskap kansellerer kjøp av 75 Boeing 737 MAX