Hangar.no
Foto: MDG

MDG advarer mot å gi Norwegian krisehjelp

Miljøpartiet de grønne advarer mot å yte krisepakke økonomisk til Norwegian.

Politisk talsperson, Une Bastholm, sier til NRK at Norwegians forretningsmodell er for risikabel. I følge Bastholm bør ikke den norske staten gå inn med noen hjelpepakke og kompensere tapet til selskapet.

-Vi advarer mot å gi en slik hjelpepakke til Norwegian, det er for risikabelt. Vi mener det er et dilemma at staten har behov for tilgang til god infrastruktur. Balansegangen er å få til det, men ikke å belønne eire som tar høy risiko sier Bastholm til NRK.

Norwegian har sammen med flere aktører i luftfarten sendt brev til norske myndigheter der det kreves å få mellom 6 og 8 milliarder kroner i statlig garanti. Dette er beløp som gjøre at flyselskapet kommer seg gjennom koronakrisen.

Bak brevet står blant annet NHO luftfart, Norsk flygerforbund og Kabinansattes Forbund.

Andre nyheter

Innrømmer at islandsk flyselskap var «fake» og kunstprosjekt

Hans Olav Nyborg

Stenger av store deler av terminalen på Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner ytterligere tre ruter i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer