Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Japanske medier og nyhetsbyrået Reuters melder i dag at flyprodusenten Mitsubishi Heavy Industries (MHI), velger å stanse videre utvikling av sin flytype SpaceJet.

I følge Reuters kaller produsenten det å «fryse» produksjon og utvikling, på grunn av at luftfarten er i en så dyp krise som det nå er. Både antallet ansatte og budsjettet for flytypen skal være redusert ned til et minimum.

Flytypen SpaceJet som skulle komme med en versjon som hadde 88-seter, og en versjon med 76-seter, har vært flere år forsinket i forhold til opprinnelig produksjon og leveranse. Så sent som i juni i år hadde produsenten stor tro på at utviklingen av SpaceJet M90 skulle ta seg opp, mens M100-versjonen ble lagt på is for godt.

I løpet av 2020 har hele produksjonen og utviklingen fått nok et hardt slag mot seg, da produsenten ikke klarer å få ned den totale maksvekten ved avgang under 42.800 kilo, dermed utelukkes hele det amerikanske markedet, hvor kontrakter mellom pilotforeningene i de regionale flyselskapene og de store aktørene ikke tillater en vekt over 39.000 kilo.

Med hele det amerikanske markedet borte, sliter Mitsubishi Heavy Industries (MHI) med å forsvare videre produksjon av et regionalt fly, tilpasset nettopp det amerikanske markedet.

Produsenten har også benyttet Moses Lake i Seattle som base for å teste og utvikle flytypen sin.

I sommer kjøpte også Mitsubishi Heavy Industries (MHI) opp CRJ-produksjonen og flytypen til Bombardier, for å få sine hender på teknologien og utformingen av flyet, som skulle benyttes videre i M90-utviklingen.

Koronapandemien har satt en solid stopper for videre utvikling, og flere medier melder at hele programmet trolig kan bli kansellert.

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer