Foto: Hans O. Nyborg

Lufthansa-gruppen fikk et underskudd tett på 70 milliarder kroner i året som gikk. I følge en pressemelding fra selskapet henter det at året 2020 vil gå inn i historien som det dårligste året siden selskapet ble grunnlagt.

Lufthansa-gruppen består av flyselskapene Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines og Brussels Airlines.

For Tyskland alene og bare hos Lufthansa vil 10.000 arbeidsplasser forsvinne, totalt ble 28.000 ansatte borte fra alle selskapene i løpet av 2020.

Antall fly i de fire flyselskapene skal reduseres ned til 650 innen år 2023. Først rundt 2025 tror Lufthansa-gruppen at selskapets flyselskap vil være oppe på 90 prosent kapasitet i forhold til 2019.

-Det siste året var det mest utfordrende i selskapets historie – for våre kunder, våre ansatte og våre aksjonærer. Reisebegrensninger og karantene har ført til en unik nedgang i etterspørsel etter flyreise. Nå internasjonalt anerkjent må digitale vaksinasjons- og testsertifikater erstatte reiseforbud og karantene, slik at folk igjen kan besøke familie og venner, møte forretningspartnere eller lære om andre land og kulturer, skriver Carsten Spohr som er direktør for Lufthansa i pressemeldingen.

Lufthansa-gruppen har mottatt 92 milliarder kroner i nødhjelp fra tyske myndigheter, i bytte mot at den tyske staten tok 20 prosent eierandel av selskapet. Så langt skal det ha blitt brukt rundt 30 milliarder kroner av dette beløpet.

ANNONSE
Forrige artikkelKun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk
Neste artikkelGreenpeace-aktivister malte grønnfarge på Air France-fly