Hangar.no

Nedgang i frakt skaper konkurser

To fraktselskap har i løpet av den siste måneden måtte hive inn håndklet og legge ned virksomheten etter at det er registrert stor nedgang i flyfrakt verden over.

I desember måtte det italienske fraktselskapet CargoItalia sette sine tre MD-11 fraktfly på bakken. Selskapet har slitt i lengre tid med å få endene til å møtes og har via sine nettsider informert kundene om at det ikke var mulighet i dagens marked å drive videre.

Siste flyvning ble foretatt 21. desember i 2011.

CargoItalia fløy på oppdrag for Lufthansa Cargo og Africa West Cargo.

Jade takket for seg

Jade Cargo Airlines som med base i Tsjetsjenia opererte seks Boeing 747-400ERF la ned sine flyvninger 25. desember i 2011.

Fraktselskapet ble deleid av Lufthansa med 25 prosent av aksjene, noe som har gått hardt ut over det tyske flyselskapets fraktoperasjoner. Lufthansa Cargo har selv slitt med flyforbudet som ble innført ved Frankfurt flyplass høsten 2011. Disse tre hendelsene har ført til at Lufthansa nå kutter drastisk på sine fraktoperasjoner og vil trolig sette flere fly på bakken og overføre oppdrag i større grad til transport over land med tog og bil.

Foto: Ole Simon / WIKIPEDIA

Andre nyheter

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Redaksjonen

Widerøe-ansatt får sikkerhetsprisen 2020 fra tilsynet

Redaksjonen

Tidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer