Hangar.no

Nordica gir opp å fly egne ruter – Skal kun operere for andre aktører

Det estlandske flyselskapet Nordica gir opp sine ruter til blant annet Trondheim, København og Wien etter sommersesongen. Nå skal selskapet utelukkende konsentrere seg om å fly tjenester for andre selskap.

I følge Baltic Course vil selskapet ikke lengre ta risikoen med å fly rutevirksomhet, men heller være tilbyder av materiell og mannskap. Denne våren har selskapet også lagt ned sine ruter til Oslo og Amsterdam, nå forsvinner de fem siste rutene fra rutekartet.

Nordica som eies av den estlandske stat, har fornyet sin avtale med det polske flyselskapet LOT, hvor dette selskapet tar seg av salg av billetter og ruter hvor Nordica så flyr. I følge den baltiske avisen tar LOT over rutene fra Tallinn til Stockholm, Brussel og Warszawa fra 1. juli i år.

Nordica ble startet opp i 2015 etter konkursen i Estonian Air, og er landets største flyselskap i dag. Siden 2016 har det vært et tett samarbeide med LOT i Polen om både ruter, fly og billetter.

Det polske flyselskapet har kjøpt 49 % av aksjene i Nordica.

For passasjerer som har kjøpt billetter etter 26. oktober med selskapet vil det bli gitt et tilbud om å få pengene tilbake heter det i en pressemelding.

Andre nyheter

Widerøe aktiverer sommerfrekvens for FOT-rutene

Hans Olav Nyborg

Blodrødt for Norwegian

Hans Olav Nyborg

SAS: Utsetter leveransen av nye fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer