Hangar.no
Foto: Gatwick Airport

Norwegian kansellerer 3000 flyvninger – permitterer store deler av de ansatte

Flyselskapet Norwegian melder at selskapet kansellerer 3000 flyvninger mellom mars og midten av juni, på grunn av lav etterspørsel.

Det er bestillinger i tidsperiodene frem til midten av juni som nå uteblir i stor grad på grunn av koronaviruset.

Selskapet melder at en stor andel av de ansatte både i kabinen, piloter og administrasjon blir permittert som følger av kanselleringene.

-Dessverre vil kanselleringer påvirke en betydelig andel av våre kolleger hos Norwegian. Vi har innledet formelle samtaler med fagforeningene våre om midlertidige permitteringer for flyvende besetningsmedlemmer så vel som ansatte på bakken og på kontorene. Vi vil fortsette å føre en konstruktiv dialog med fagforeninger og ansatte for å jobbe gjennom denne vanskelige situasjonen sammen, sier administrerende direktør Jacob Schram i Norwegian.

Selskapet har også stanset alle sine flyvninger til Italia.

-Dette er en kritisk tid for luftfartsindustrien, inkludert oss på Norwegian. Vi oppfordrer myndighetene til umiddelbart å iverksette tiltak for å umiddelbart redusere den økonomiske belastningen for flyselskapene for å beskytte viktig infrastruktur og arbeidsplasser, sier Schram.

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer