Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian skriver i en pressemelding i dag at selskapet legger ned alle sine ruter fra Irland til Nord-Amerika. Nedleggelsen skjer fra 15. september i år.

Årsaken til dette er at selskapet ikke klarer å se at rutene gir inntjening, først og fremst fordi 737 MAX-flyene som ble benyttet på ruter fra Irland er fortsatt på bakken.

Rutene flys i dag fra Dublin, Cork og Shannon til USA og Canada.  

Vi jobber proaktivt med våre piloter og kabinpersonale ved vår base i Dublin, inkludert deres respektive fagforeninger, for å sikre at oppsigelser fortsatt er en siste utvei. Våre 80 Dublin-baserte administrative medarbeidere i Norwegian Air International og Norwegian Groups aksjeselskap, Arctic Aviation Assets, vil ikke bli berørt av rutestengingene. Vi vil takke flyplassene i Dublin, Cork og Shannon i tillegg til New York Stewart, Providence og Hamilton flyplasser, reiselivspartnere og våre kolleger og kunder for å ha støttet Norges transatlantiske ekspansjon fra Irland siden 2017, heter det i pressemeldingen.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no