Hangar.no
Foto: BAA

Norwegian tildelt flytider på London Heathrow

Flyselskapet Norwegian er tildelt flytider på London Heathrow fra kommende sommersesong. Det er Airport Coordination Ltd. som i sine tildelingslister har oppført at Norwegian nå har landingstider, såkalte slots, på Londons største flyplass.

I følge nettstedet Onemileatatime er det svært vanskelig å få innpass med de begrensninger som er på flyplassen med kapasiteten nærmest sprengt hva angår rullebanen og oppstillingsplasser.

Et begrenset antall slots deles ut i et slags lotteri, men her er det nærmest litt bingo om et selskap får landingsmuligheter eller ikke. Norwegian er tildelt seks slots i uken på Heathrow.

Fra før så opererer Norwegian Gatwick, hvor landingstider er enklere å få, og koster mindre enn på Heathrow.

Hvorvidt selskapet skal ta i bruk de tildelte avgangstidene er enda ikke kjent. Seks slots tilsvarer tre landinger og tre avganger som er lite attraktive å bygge seg opp på dersom selskapet har planer om å utvide med flyvninger på Heathrow. En annen side kan være å spare opp slots, som så igjen kan selges til andre aktører.

Norwegian tildelt seks ukentlige slots på Heathrow – ACL

SAS har blitt tildelt 216 slots i sommersesongen 2020, Finnair 84, Icelandair 28 og til sammenligning British Airways på sin hjemmebase, 4887 slots.

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer