Foto: BAA

Flyselskapet Norwegian er tildelt flytider på London Heathrow fra kommende sommersesong. Det er Airport Coordination Ltd. som i sine tildelingslister har oppført at Norwegian nå har landingstider, såkalte slots, på Londons største flyplass.

I følge nettstedet Onemileatatime er det svært vanskelig å få innpass med de begrensninger som er på flyplassen med kapasiteten nærmest sprengt hva angår rullebanen og oppstillingsplasser.

Et begrenset antall slots deles ut i et slags lotteri, men her er det nærmest litt bingo om et selskap får landingsmuligheter eller ikke. Norwegian er tildelt seks slots i uken på Heathrow.

Fra før så opererer Norwegian Gatwick, hvor landingstider er enklere å få, og koster mindre enn på Heathrow.

Hvorvidt selskapet skal ta i bruk de tildelte avgangstidene er enda ikke kjent. Seks slots tilsvarer tre landinger og tre avganger som er lite attraktive å bygge seg opp på dersom selskapet har planer om å utvide med flyvninger på Heathrow. En annen side kan være å spare opp slots, som så igjen kan selges til andre aktører.

Norwegian tildelt seks ukentlige slots på Heathrow – ACL

SAS har blitt tildelt 216 slots i sommersesongen 2020, Finnair 84, Icelandair 28 og til sammenligning British Airways på sin hjemmebase, 4887 slots.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa etablerer trolig nytt langdistanseselskap i 2020
Neste artikkelHong Kong Airlines har frist til lørdag med å skaffe kapital