Hangar.no

Ny flyplass i Berlin i akutt behov for mer kapital – prøver å unngå konkurs

Berlin Brandenburg, den nye storflyplassen i Berlin, trenger sårt å få tilført minst 300 millioner euro som et strakstiltak. Flyplassen har det meste klart for den offisielle åpningen 31. oktober i år, men nå truer konkursen rundt hjørnet.

I følge tyske medier har flyplassens ledelse bedt myndighetene om overføringer av nye midler slik at en konkurs kan unngås. I følge Tagsspiegel skal interne dokumenter peke på at tallet ikke er 300 millioner euro, men nærmere 700 millioner euro, uten at ledelsen har villet bekrefte dette.

Det er koronaviruset og krisen innen luftfarten som nå fører til at det kan bli lenge til flyplassen betjener et stort antall passasjerer, og tjener penger. Selve åpningen av den ni år forsinkede flyplassen skal skje 31. oktober, men fortsatt er smitten stor i Europa og ute i verden, og mange land er røde også for Tyskland.

Det ser derfor mørkt ut for regnskapene til flyplassen som er betegnet som den største byggeskandalen i moderne tid i landet.

Andre nyheter

ACIE: Rundt 200 europeiske flyplasser risikerer konkurs de neste månedene

Hans Olav Nyborg

Nå kaster europeiske flyselskap seg over Kanariøyene

Hans Olav Nyborg

British Airways Boeing 747 skal bevares som attraksjon

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer