Hangar.no

PIA får flyforbud til Norge og Europa fra 3. juli

Det pakistanske flyselskapet PIA – Pakistan International Airlines har fått flyforbud til Europa fra og med 3. juli. Opprinnelig fikk selskapet flyforbud allerede fra 1. juli, men luftfartsorganisasjonen EASA har gitt PIA lov til å hente hjem passasjerer fra Europa.

Kommunikasjonsrådgiver Mali Malmedal i Luftfartsverket bekrefter overfor Hangar24.no at EASA-forbudet mot at PIA får fly til Europa også er gjeldene for selskapets flyvninger til Norge og Oslo lufthavn.

EASA bestemte seg denne uken for å inndra lisensen PIA har for å fly mellom Pakistan og Europa, i kjølvannet av avsløringene rundt at over 200 piloter i selskapet har forfalsket sine pilotlisenser og godkjennelser.

EASA skriver i en pressemelding at det er stor usikkerhet rundt hvorvidt de resterende pilotene i PIA har ekte godkjennelser og hvorvidt det er ryddet opp i selskapet. Derfor får selskapet nå flyforbud de neste seks månedene inn og ut av Europa.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer