Det australske flyselskapet Qantas er i ferd med å skulle ta en avgjørelse de neste månedene om hvilken flytype som skal bestilles for å fly mellom Sydney og London.

I følge BusinessTimes står det mellom Boeings 777X i en Long Range utgave, og Airbus A350 i enten 900ULR eller 1000ULR (Ultra Long Range) versjonene.

Både Boeing og Airbus samarbeider med flyselskapet om å finne ut hva som vil bli den beste flytypen for å kunne starte opp flyvninger fra sør-øst kysten av Australia til nordlige deler av Europa.

Flyselskapet håper å kunne starte opp ruter fra Sydney i 2022. London er første valget men også en rekke andre destinasjoner i Europa er under vurdering.

Flytiden til London vil ligge på litt over 20 timer. I følge flyselskapet handler det ikke bare om å få montert inn flere drivstofftanker i flyene, det er en lang rekke parametere som skal på plass før ruter som dette kan komme i gang.

Selskapet skal starte forhandlinger også med piloter og kabinansatte om en avtale rundt flyvningene til blant annet London.

Se også

Passasjerer raser etter konkursen i Flybmi lørdag

Lørdag var det over og ut for det skotske flyselskapet Flybmi (British Midland Regional). …