Hangar.no
Airbus A350-1000 (Foto: Hans O. Nyborg)
Flyprodusenter

Qantas vurderer Boeing 777X mot A350-1000ULR for Sydney – London

Det australske flyselskapet Qantas er i ferd med å skulle ta en avgjørelse de neste månedene om hvilken flytype som skal bestilles for å fly mellom Sydney og London.

I følge BusinessTimes står det mellom Boeings 777X i en Long Range utgave, og Airbus A350 i enten 900ULR eller 1000ULR (Ultra Long Range) versjonene.

Både Boeing og Airbus samarbeider med flyselskapet om å finne ut hva som vil bli den beste flytypen for å kunne starte opp flyvninger fra sør-øst kysten av Australia til nordlige deler av Europa.

Flyselskapet håper å kunne starte opp ruter fra Sydney i 2022. London er første valget men også en rekke andre destinasjoner i Europa er under vurdering.

Flytiden til London vil ligge på litt over 20 timer. I følge flyselskapet handler det ikke bare om å få montert inn flere drivstofftanker i flyene, det er en lang rekke parametere som skal på plass før ruter som dette kan komme i gang.

Selskapet skal starte forhandlinger også med piloter og kabinansatte om en avtale rundt flyvningene til blant annet London.

Andre nyheter

Southwest Airlines lukter på Airbus A220

Hans Olav Nyborg

Boeing presser på FAA godkjennelse i mai – Tror MAX-flyene flyr i juli

Hans Olav Nyborg

Flyselskapene klager på funn av verktøy og arbeidslys i nye Dreamlinere

Hans Olav Nyborg