Qantas vurderer Boeing 777X mot A350-1000ULR for Sydney – London

Airbus A350-1000 (Foto: Hans O. Nyborg)

Det australske flyselskapet Qantas er i ferd med å skulle ta en avgjørelse de neste månedene om hvilken flytype som skal bestilles for å fly mellom Sydney og London.

I følge BusinessTimes står det mellom Boeings 777X i en Long Range utgave, og Airbus A350 i enten 900ULR eller 1000ULR (Ultra Long Range) versjonene.

Både Boeing og Airbus samarbeider med flyselskapet om å finne ut hva som vil bli den beste flytypen for å kunne starte opp flyvninger fra sør-øst kysten av Australia til nordlige deler av Europa.

Flyselskapet håper å kunne starte opp ruter fra Sydney i 2022. London er første valget men også en rekke andre destinasjoner i Europa er under vurdering.

Flytiden til London vil ligge på litt over 20 timer. I følge flyselskapet handler det ikke bare om å få montert inn flere drivstofftanker i flyene, det er en lang rekke parametere som skal på plass før ruter som dette kan komme i gang.

Selskapet skal starte forhandlinger også med piloter og kabinansatte om en avtale rundt flyvningene til blant annet London.

ANNONSE
Forrige artikkelRekordantall våpen beslaglagt på flyplasser i USA i 2018
Neste artikkelStørst økning på Stavanger Sola i januar