11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Airbus A350-1000 (Foto: Hans O. Nyborg)

Qantas vurderer Boeing 777X mot A350-1000ULR for Sydney – London

Det australske flyselskapet Qantas er i ferd med å skulle ta en avgjørelse de neste månedene om hvilken flytype som skal bestilles for å fly mellom Sydney og London.

I følge BusinessTimes står det mellom Boeings 777X i en Long Range utgave, og Airbus A350 i enten 900ULR eller 1000ULR (Ultra Long Range) versjonene.

Både Boeing og Airbus samarbeider med flyselskapet om å finne ut hva som vil bli den beste flytypen for å kunne starte opp flyvninger fra sør-øst kysten av Australia til nordlige deler av Europa.

Flyselskapet håper å kunne starte opp ruter fra Sydney i 2022. London er første valget men også en rekke andre destinasjoner i Europa er under vurdering.

Flytiden til London vil ligge på litt over 20 timer. I følge flyselskapet handler det ikke bare om å få montert inn flere drivstofftanker i flyene, det er en lang rekke parametere som skal på plass før ruter som dette kan komme i gang.

Selskapet skal starte forhandlinger også med piloter og kabinansatte om en avtale rundt flyvningene til blant annet London.

Andre nyheter

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Hans Olav Nyborg

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer