Ryanair får første 737 MAX levert

Ryanair MAX 200
Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair fikk levert sin aller første 737 MAX onsdag. Etter en lang prosess med å få denne spesialversjonen av MAX godkjent hos amerikanske og europeiske luftfartsmyndigheter, er det klart at det første flyet nå vil ankomme Irland.

EI-HEN er en Boeing 737-8 MAX 200 er en spesialversjon med 197 seter ombord, og en ekstra nødutgang på hver side av flyet bak.

Flyprodusenten Boeing fikk godkjent denne MAX-versjonen 31. mars i år, og så har Europa også godkjent flyet 1. juni i år. Ryanair blir den første operatøren med denne varianten av MAX-flyene som kan ta opptil 200 seter i kabinen. I følge Boeing og Ryanair vil en -200 variant med 200 passasjerer gi mer verdi igjen med opp til 20 prosent mer drivstoffvennlig forbruk per sete i kabinen.

Ryanair får en besparelse på fem prosent lavere operative kostander ved å bruke -200 versjonen fremfor den tradisjonelle 737 MAX 8.

Det irske selskapet er i forhandlinger om kjøp av en større utgave og en økning av 737 MAX-bestillingene på flere hundre fly. Totalt har selskapet 210 slike fly i vente fra Boeing.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Finnair lanserer 70 destinasjoner kommende vintersesong
Neste artikkelAirbus og flyselskap jobber med løsning for enmanns-cockpit