11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Så er det på’n igjen da WOW Air blir WAB Air og søker ny lisens

Det islandske flyselskapet WOW Air har nesten ikke rukket å bli kald i jorden, før flere fra ledelsen i det konkursrammede flyselskapet er med på å søke ny driftslisens.

Denne gangen under navnet WAB Air, som ironisk nok står for We Are Back. Det irske kapitalfondet Avianta Capital har gått inn med 75 av aksjekapitalen og eierskapet i det nye selskapet. To tidligere WOW Air ansatte i ledelsen eier resten av aksjene.

Nå har selskapet søkt ny AOC-driftslisens på Island. I følge islandske medier kan det bli tøffere konkurranse for det nye selskapet bygget på WOW-konkursen. En amerikansk investor har kjøpt rettighetene til navnet WOW Air, logoen og en stor del av konkursboet etter flyselskapet. Meningen er å starte opp WOW Air på nytt.

Dermed kan det være duket for at det konkursrammede WOW Air gjenoppstår ikke bare som ett nytt selskap, men som to nye selskap i kjølvannet av konkursen.

WAB Air har sikret seg et lån på 28 millioner euro fra de islandske bankene Arion Bank og Landsbankinn.

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer