Hangar.no
Foto: SAS

SAS-aksjonær mener de skandinaviske landene må gjøre mer for flyselskapet

En av de største private aksjonærene i flyselskapet SAS tar nå til ordet for at de tre skandinaviske landene skal bidra mer til å redde flyselskapet.

Jacob Wallenberg er en av tre familiemedlemmer i Wallenbergkonglomeratet i Sverige som har aksjeposter i flyselskapet. Jacob Wallenberg har også vært del av ledelsen i flyselskapet.

Wallenberg sier til Dagens Næringsliv at den norske staten burde gjøre mer for SAS enn det den gjør nå. Samtidig etterlyser han også mer engasjement fra både Danmark og Sverige.

SAS har allerede fått et lån på 3,3 milliarder svenske kroner, med 90 prosent av beløpet som statsgarantier fra Danmark og Sverige. Danske myndigheter har også i følge avisen luftet tankene om mulig å gå inn med mer frisk kapital.

Norske myndigheter presiserer overfor DN at de allerede har gjort betydelige skritt for å hjelpe flyselskapet. Der har selskapet fått en lånegaranti på 1,5 milliarder norske kroner.

Andre nyheter

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

DAT setter inn «VIP Flyet» MD83 i anledning jul

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer