1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no

SAS inngår avtale om motorkjøp for 35 nye Airbus-fly

Flyselskapet SAS har inngått en avtale med flymotorprodusenten CFM International om kjøp av nye flymotorer. Det er motorer som skal sitte på flyselskapets 35 nye Airbus-fly som nå er bestilt.

SAS skal få levert 35 Airbus fly innen familien med A320neo-typen som et supplement til de 44 flyene som allerede er i flåten av denne typen. Samtlige fly får nå LEAP-1A, totalt er det 78 motorer som er i bestilling.

Avtalen inkluderer åtte reservemotorer som selskapet skal ha stående på eget lager.

Totalt skal SAS ha rundt 80 Airbus i familien A320neo-fly. Selskapet venter nå på å få levert to ekstra Airbus A321LR (Long Range) i tillegg til det ene av denne typen som allerede er i flåten.

Avtalen med CFM garanterer for kostnaden rundt vedlikehold og inkluderer en Rate Per Flight Hour (RPFH) support klausul.

Andre saker

Kun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk

Redaksjonen

TUI lanserer Thailand og Mexico fra Oslo kommende vinter

Redaksjonen

Bekrefter at MAX-flyene forsvinner fra flåten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer