Flyselskapet SAS har inngått en avtale med flymotorprodusenten CFM International om kjøp av nye flymotorer. Det er motorer som skal sitte på flyselskapets 35 nye Airbus-fly som nå er bestilt.

SAS skal få levert 35 Airbus fly innen familien med A320neo-typen som et supplement til de 44 flyene som allerede er i flåten av denne typen. Samtlige fly får nå LEAP-1A, totalt er det 78 motorer som er i bestilling.

Avtalen inkluderer åtte reservemotorer som selskapet skal ha stående på eget lager.

Totalt skal SAS ha rundt 80 Airbus i familien A320neo-fly. Selskapet venter nå på å få levert to ekstra Airbus A321LR (Long Range) i tillegg til det ene av denne typen som allerede er i flåten.

Avtalen med CFM garanterer for kostnaden rundt vedlikehold og inkluderer en Rate Per Flight Hour (RPFH) support klausul.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no