3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
FOTO: SAS

SAS med millardunderskudd – må hente milliarder i kapitalmarkedet

Flyselskapet SAS fikk et stort milliardunderskudd i andre kvartal. Det kommer frem av selskapets tall for perioden februar til april.

Til tross for at selskapet har fått lovnad om kriselån fra Danmark og Sverige, er det langt i fra nok til å sikre resultatene for flyselskapet. I følge E24 varsler nå selskapet at det må en kriseemisjon og en helt ny finansieringsplan.

Kriselånet fra den danske og svenske staten vil kun gi SAS mer gjeld, det selskapet trenger er frisk kapital sier Rickard Gustafson til avisa.

Kastrup blir langdistanse-hub

Selskapet skal rolig starte opp ruter igjen over deler av Europa og til og fra USA i juni måned. I følge kvartalsrapporten fra SAS som gjelder for andre kvartal 2020, kommer det frem at det nye «normale» for SAS blir at Kastrup skal være langdistanse-huben, mens Arlanda og Oslo lufthavn vil få noen selektive ruter, men disse skal opereres med A321LR, ikke Airbus A330 som frem til i mars i år.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Norwegian tilfreds med at regjeringen snur

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer